Tags

, , ,

Update: voor de uniformiteit en herkenbaarheid in naamgeving van onze schrijfschool en uitgeverij, hebben we gekozen voor één naam onder één dak. Schrijfatelier De Koningsheerd gaat daarom voortaan verder onder de naam Schrijfschool QuaLibri, naar de naam van onze uitgeverij: QuaLibri. Klik op deze link voor ons cursusaanbod creatief schrijven op locatie.

Loop je al een tijdje met het plan om een schrijfcursus te gaan volgen? Het nieuwe jaar is voor velen vaak hét moment om daadwerkelijk die uitgestelde stap te zetten.
Natuurlijk ga je bij het kiezen van een schrijfatelier niet over een nacht ijs. Het schrijven is immers een creatief proces, waarbij je alleen het maximale uit jezelf kan halen wanneer jij je prettig voelt in het contact met je schrijfdocent en de andere cursisten.
Wanneer jij een inspirerende en ontspannen sfeer tijdens de schrijflessen ook belangrijk vindt, dan stelt schrijfatelier De Koningheerd zich graag aan je voor.

Wie is schrijfatelier De Koningsheerd

Johan van den Ende en Joanne Dohle zijn een schrijversechtpaar en daarnaast zijn we respectievelijk een schrijfdocent en een schrijfcoach. Begin 2015 openden we de deuren van ons schrijfatelier en sindsdien delen we onze kennis van en passie voor het creatief schrijven met een breder publiek.

Onze missie is om elke cursist boven zichzelf uit te laten stijgen. Om dat te bereiken hebben wij voor elke schrijver een cursus die aansluit bij zijn/haar niveau (zie het cursusaanbod). Onze cursussen zijn als volgt van opzet

  • cursus in groepsverband (leren van elkaar: hoe werkt een andere cursist een dezelfde schrijfoefening  uit?)
  • kleine groepen van hooguit vijf cursisten (om je optimaal te begeleiden en aandacht te geven aan al jouw schrijfoefeningen en vragen)
  • gestructureerd lesprogramma, bestaande uit een map met cursusbladen en schrijfoefeningen
  • een sfeer waarin plezier in schrijven en respect voor elkaars werk centraal staat
  • naast het (beperkte) huiswerk bieden we elke les facultatieve schrijfoefeningen om de intensiteit van de cursus / leertraject op de eigen agenda af te kunnen stemmen
  • naast de lessen aanvullende, persoonlijke begeleiding per e-mail

khSpreekt dit jou aan?

Op dinsdagavond 17 januari 2017 start weer onze schrijfcursus niveau 1 voor beginnende schrijvers. De schrijvers met enige schrijfervaring dienen nog even geduld te hebben, want schrijfcursus niveau 2 gaat pas half maart 2017 van start. Alle schrijfcursussen vinden op een vaste dag in de avonduren plaats.

Voor meer informatie kun je een e-mail sturen aan koningsheerd@hotmail.com