Tags

,

Beste mensen, bezoekers van De Schrijflantaarn,

Het eind van het jaar nodigt altijd uit om terug te kijken op de afgelopen twaalf maanden. Ik denk dan terug aan mijn geluksmomenten maar ook aan mijn bereikte mijlpalen.
Zonder twijfel is mijn grootste mijlpaal in 2016 de opening van mijn digitaal schrijverscafé. Het ontvangen en samenbrengen van mensen met een passie voor lezen en schrijven is altijd een stille wens van mij geweest. Al tijden sudderde de creativiteit in mijn (hersenen)pan om daar ‘iets’ mee te doen, maar de deksel kwam geen centimeter van zijn plaats. Aan ideeën had ik geen gebrek, maar er was altijd die ‘maar.’ Mesjogge, dat ‘gemaar’. Creatief denken -een item waarover ik hier een paar keer heb geschreven- gaat juist om je inspiratie en ideeën om te buigen naar daden, ze tot uitvoer te brengen. Eind september stroopte ik mijn mouwen op. Ik had werkelijk geen idee hoe je een website in de lucht kreeg. Ik beet op mijn tanden en binnen een week schreef ik mijn eerste blog op De Schrijflantaarn.
De eerste paar weken was het rustig in het café, daarna stroomden de bezoekers geleidelijk aan binnen. Tegenwoordig is het in De Schrijflantaarn gezellig druk en daar krijg ik veel energie van. Ik wil jullie daarom hartelijk danken voor jullie bezoek in 2016 of je waardevolle bijdrage in de vorm van verhalen, reacties en likes. Mooi, die interactie!

sheep-1476781_1920

Ik blaas altijd van de toren dat ik niet de kudde volg met goede voornemens. Elk moment is een goed moment om ideeën concreet te maken. Toch moet ik zorgvuldiger zijn in het noteren van mijn zoete invallen voor mijn blogs, boeiende zinnen tijdens een opgevangen gesprek in de trein of een sfeerbeeld dat ik in woorden wil vangen. In mijn handtas, waar met gemak onze katers Tom en Moos in passen, gaat voortaan trouw mijn inspiratieboekje mee. Wat is jouw goede voornemen voor 2017?

Graag tot ziens in 2017! Ik kijk uit naar een nieuw jaar met inspirerende verhalen en interacties in het café.

Ik wens jullie een daadkrachtig en kleurrijk 2017 toe!

Joanne