Tags

,

Het aantal inzendingen op de wedstrijd klankgedicht bleef wat achter bij de verwachtingen, ook gezien het groot aantal views op deze poëziewedstrijd. Neemt niet weg dat de ingezonden klankgedichten allemaal pareltjes zijn.

Deelnemers: dank jullie wel voor je belangstelling en creativiteit. Helaas kan er maar een de winnaar zijn. Ik hoop dat jullie een volgende keer weer meedoen aan een schrijf- of poëziewedstrijd van De Schrijflantaarn.

Roffel, roffel, roffel…. De hoogste tijd voor de bekendmaking van de winnaar!

Winnaar klankgedicht: Alice Huiberts

Sinkel’s winkel

Zzzjoeff tinkelende tingeling
Hé hallo! zzzjoeff boem
klik klak klik klak
klik rats rits klak klik plof
Aha voilà!
Tik tik tik rrrrr rrrrr
Negennegenennegentig
Ping! alsjeblieftregister-810546_1920
Ja ja rinkel frommel
kinkel! alsjeblieft
Kabang boem ting
klik klak klik klak klik
Zzzjoeff tinkelende tingeling
Boem
Voor mekaar au revoir
weg ben ik.

Juryrapport

Alice maakt in haar klankgedicht perfect gebruik van de klanken tijdens een bezoek van een klant aan de winkel van Sinkel. Alle klanken van het winkelbezoek komen voorbij: de deurbel, het zoeken naar het product, de kassageluiden, het geluid van brief- en muntgeld tijdens het afrekenen en opnieuw de deurbel bij het vertrek. In slechts weinig woorden schetst Alice in klanken het haastige winkelbezoek.

De geluiden zijn niet alleen herkenbaar en functioneel bij de handelingen, maar het ritme van de geluiden zijn ook in lijn met de haastige klant. Dit wordt nog eens versterkt door de zeer korte zinnen.

Alice, van harte gefeliciteerd! Met dit prachtige klankgedicht verdien je een plaats in de eregalerij van De Schrijflantaarn. Stuur je me een e-mail om dit af te stemmen?