Tags

, , , , , , ,

Het Boekenfest 2017

Johan en ik kijken er al weken naar uit: het Boekenfest op zaterdag 11 maart. Dit jaar komen onder andere Heleen van Royen, Arthur Japin, Peter Buwalda, Maarten Spanjer, Marjan Berk, Pim Wiersinga en Bert Natter naar dit festival in de Nieuwe Kolk: de culturele as van Assen.

Vorig jaar was mijn man Johan van den Ende een van de genodigde schrijvers op het Boekenfest. Ook dit jaar is Johan er weer bij, maar in deze editie van het Boekenfest gaat hij schrijver Pim Wiersinga interviewen. In dit interview gaat hij Pim bevragen over zijn schrijverschap en zijn nieuwe roman Eleon0ra en de liefde. Ook stelt Johan hem vragen over zijn internationale debuut met zijn historische roman Paviljoen der vergeten concubines.vierkant_home_bieb_boekenfest4

Er valt nog zoveel meer te beleven!

In de overweldigende ruimtes van de Nieuwe Kolk geven de schrijvers een optreden, zit een aantal schrijvers op jou achter een gordijn te wachten voor een blind date en geven schrijver Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida Nadi Benali literaire kookles. Tussen de optredens door is er muziek en interviews met schrijvers voor het televisieprogramma Kolkende Taal.
Ook jij kunt daar deelgenoot van zijn! En wat dacht je van de swingende afterparty? Tot in de late uurtjes kun je napraten, borrelen en genieten van een swingend optreden.

Het Boekenfest begint om 20.00 uur. Voorafgaand aan het festival organiseert de bibliotheek van Assen een diner voor alle genodigde schrijvers. Ik voel me zo’n bofkont om ook dit jaar samen met Johan aan tafel te mogen schuiven bij fascinerende auteurs. Stiekem hoop ik op een stoel naast Arthur Japin… Hoog tijd om zijn laatste roman De gevleugelde weer uit de boekenkast te halen!

Meer informatie en bestellen kaarten

Wil je net als ons het Boekenfest niet missen? Klik dan snel op deze link voor meer informatie en het bestellen van een toegangskaart.

Hopelijk tot ziens op zaterdagavond 11 maart!