Tags

, , ,

Elke schrijver wil gelezen worden

Een roman schrijven is ploeteren: verhaallijnen inhoud en samenhang geven, je personages leren kennen zoals je diepste-ik en het eindeloos boetseren van zinnen.
Auteur Johan van den Ende kan daarover meepraten. Hij werkte zes jaar lang aan zijn oorlogsroman Witter Zwart. Soms zakte hem de moed in de schoenen, maar hij zette door! Zijn volharding dankt hij aan zijn drijfveer: de boodschap in zijn werk aan zo veel mogelijk lezers onder de aandacht te brengen.

Dedicon

Maar wat als je niet kunt lezen door een visuele handicap of een leesbeperking? DediconStichting Dedicon vindt dat iedereen moet kunnen lezen, omdat boeken je wereld vergroten. Dus ook mensen die daar moeite mee hebben.
Johan van den Ende was dan ook bijzonder vereerd dat Dedicon een professionele stemacteur heeft ingezet om zijn werk letterlijk te verwoorden: een audioboek. Hiermee bereikt de auteur met zijn werk een nog grotere groep ‘lezers.’ 

Luisterfragment Witter Zwart

Een audioboek creëert een rustgevende en intieme sfeer tussen de verteller en de luisteraar. Dat doet niet alleen recht aan het verhaal, maar de personages krijgen nog meer een stem!
Klik op onderstaand audiofragment en laat je meeslepen door de verhalenvertelster!

 

Het audioboek Witter Zwart is nu verkrijgbaar in de bibliotheek voor leden met een visuele handicap of een leesbeperking.